Limitatoare de sarcină 3BMUST INTERNAȚIONAL

3BMUST INTERNATIONAL, societate ce face parte din grupul Tecno Trades produce dispozitive complete pentru limitarea sarcinii pentru toate tipurile de utilaje: macarale, stivuitoare, nacele, platforme, buldozere, excavatoare, etc.

 

De asemenea,3BMUST INTERNATIONAL produce întreg sistemul de gestionare electronică a utilajului, acesta analizând starea de siguranță și de funcționare pe baza unor parametri cheie precum turația motorului, datele de la cutia de viteze automată sau viteza de deplasare.

 

Limitatoarele de sarcină sau de moment sunt dispozitive electronice de siguranță ce nu pot să lipsească din componența nici unei mașini de ridicat sau utilaj de construcții. La nivelul macaralelor, acestea calculează sarcina maximă care poate fi ridicată, la o anumită rază de acțiune și o anumită înălțime pe baza informațiilor primite de la un o serie de traductori montați pe șasiu, și pe structura brațului, acolo unde apar deformări elastice, sau la nivelul cablului de ridicare a sarcinii sau a celui de basculare/extindere. Dacă operatorul se aproprie, prin mișcările de lucru ale brațului macaralei de o zonă periculoasă de manevră ce poate duce la ruperea brațului sau chiar răsturnarea macaralei, acesta este prevenit din timp printr-un sistem de avertizare acustică și vizuală de acest pericol.

 

Dacă mișcarea este continuată totuși, în ciuda avertismentelor, înainte de a intra într-o zonă critică periculoasă, sistemul electronic blochează toate mișcările ce pot fi comandate de către operator, cu excepția celei de așezare pe sol a sarcinii din cârlig.

 

Limitatoarele de moment de la 3BMUST INTERNATIONAL nu te lasă niciodată, fiind sigure 100%, datorită sistemului de autodiagnoză care este capabil să detecteze defecte la traductoarele de presiune, la traductorul de unghi sau cel de lungime a braţului, existența unor cabluri întrerupte sau alte defecţiuni interne. Astfel, operatorul se poate baza 100% pe eficiența lor și pe siguranța oferită de acestea.