Macarale de șantier

Fondată în anul 1954, compania Locatelli produce macarale hidraulice telescopice, fiind specializată în producţia macaralelor de șantier și rutiere cu tonaje cuprinse între 12,5 și până la 80 de tone.

Macaralele de șantier, special concepute pentru terenurile denivelate, neamenajate reprezintă un produs de înaltă calitate ce presupune tehnologii extrem de complexe, compania italiană fiind unul dintre puţinii producători mondiali capabili să realizeze astfel de utilaje de ridicat.

O macara pe munte sau pe nisip?

Este o priveliște unică să vezi o macara urcând pe o coastă de munte sau lucrând la marginea mării, acolo unde în general nici un utilaj nu are curaj să lucreze. De ce poate o macara Locatelli să facă operaţiuni ce teoretic par imposibile? – datorită inova- ţiei, a capacităţii de a se adapta la condiţii dintre cele mai dure și a tehnologiei încorporate.
 

În primul rând, o macara Locatelli este ușor de manevrat, o singură cabină și un singur post de lucru fiind suficiente și atunci când se deplasează de la un punct de lucru la altul, dar și atunci când lucrează. Cabina înclinabilă hidraulic permite operatorului un control total asupra sarcinii și câmpului de lucru, sistemele de control servo hidraulice asigură mișcări precise din partea acestuia.
Șasiul rigid extrem de rezistent și roţile de mari dimensiuni oferă operatorului încredere în performanţele macaralei, o încredere care este dublată de sistemele de control și siguran- ţă pasivă și activă ale macaralei pe pneuri, sofisticate și sigure, acestea nepermiţând efectuarea unor operaţii de mișcare a sarcinii care să destabilizeze utilajului.


Macaralele pentru condiţii grele de lucru de la Locatelli se pot deplasa cu viteze maxime apropiate de 40 km/h, această valoare maximă variind în func- ţie de numeroși parametrii, precum configuraţia de roţi motrice aleasă de operator, care poate fi 4x4 sau 4x2. La fel de bine, în configuraţie 4x4 și cu anumite limitări, o macara de șantier poate să se deplaseze, cu viteză mică, chiar și cu sarcină în cârlig, ceea ce reprezintă un mare avantaj în cazul construcţiilor complexe. Deoarece aceste macarale sunt special create pentru a lucra în cele mai dure condiţii și pe terenurile cele mai accidentate, Locatelli folosește motoare de putere mare, cu șase cilindrii, produse de către Caterpillar, acestea asigurând, indiferent de modul de lucru sau de sarcina la cârlig întreaga forţă necesară pentru o activitate rapidă și sigură.

 Tradiţia Locatelli în România prin TECNOTRADES

În România macaralele de șantier Locatelli sunt întâlnite acolo unde apar lucrări în condi- ţii de șantier grele, și unde automacaralele nu pot intra din cauza terenului. Întreţinerea acestora, deși nu este dificilă, în ciuda complexităţii lor, presupune intervenţia unui personal specializat calificat și pregătit cu echipamentele de control necesare direct de către producător. De asemenea, verifică- rile periodice, impuse de către lege, trebuie realizate de multe ori pe șantier, pentru a reduce timpii morţi. În cazul macaralelor, perioadele de întreţinere sau repara- ţii depind de rapiditatea cu care pot interveni echipele mobile ale reprezentantului local sau de stocul acestuia de piese de schimb. Activităţi complexe, ce necesită firme profesioniste. Iată câteva motive pentru care societatea TECNOTRADES este reprezentant exclusiv al mărcii producătoare de macarale LOCATELLI în România, cât și în mai multe ţări din Europa și Africa. Compania asigură servicii de întreţinere și reparaţii, prin propriul departament de service, atât pentru macaralele noi cât și pentru macaralele uzate, pentru perioada de garanţie cât și post-garanţie.